Search
Close this search box.

Waar service heel normaal is!

Schoorsteen

De schoorsteen is misschien wel een van de belangrijksten ontwikkelingen van uw huis.

Vroeger werd er nog gestookt met een open vuur midden in het huis. Dit is tegenwoordig wel heel anders en een stuk veiliger. Om de optimale trek te verkrijgen voor de rookgassen is er sinds de 17de eeuw bedacht om een rookkanaal de hoogte in naar buiten te metselen. Het gemetselde uitstekende gedeelte van het dak dat tegenwoordig de schoorsteen genoemd wordt. Oorspronkelijk werd dit gemetseld maar tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van ander materieel.

Door de aanhoudende weersomstandigheden van tegenwoordig heeft uw schoorsteen vaak erg veel te lijden. Veel voorkomende lekkages aan een schoorsteen die wij bij Dakwerk Nederland tegen komen zijn vaak doorlaatbaar (poreus) metselwerk. In de loodslabben zitten vaak scheuren, is er spraken van een kapotte schoorsteenkap en breuken en scheuren in de bakstenen. Ook de natuur en de wind spelen een belangrijke rol. Die zorgen er namelijk voor dat regen in de scheuren en of breuken waait.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden die Dakwerk Nederland u kan bieden met betrekking tot uw schoorsteen en kanalen.