Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar service heel normaal is!

Verwijderen/ slopen Schoorsteen in Enschede

Wij van Dakwerk Nederland mochten vandaag in Enschede een lekkende schoorsteen verwijderen en afvoeren. Het dak werd ook weer netjes dicht gelegd met de juiste dakpannen.

Wij ontvingen via onze website een offerteaanvraag uit Enschede voor het weghalen van een schoorsteen, en het weer dichtmaken van het dak. Na de vrijblijvende afspraak die wij snel konden inplannen, hebben we een nette offerte achtergelaten die al de week erna geaccepteerd en ingepland werd.

Omdat wij vanuit Brabant moeten komen was het een flink stukje rijden voor onze jongens naar Enschede. Daarom werden de materialen de dag ervoor al geregeld en geladen zodat de jongens de volgende dag goed voorbereid op tijd aan konden rijden, zodat ze zoals altijd tussen half 8 en half 9 met de klus kunnen starten.

Aangekomen in Enschede begonnen de jongens direct met het voorbereiden van het werk. Doordat met het opnemen van de offerte goed opgelet is, kon er precies in het gangetje naast het huis een aanhanger geplaatst worden waardoor het afvoeren van de schoorsteen zeer makkelijk zou gaan verlopen. Wij bij Dakwerk Nederland zeggen dan ook vaak: Een goede voorbereiding is het halve werk.

De bovenplaat werd als eerste verwijderd met precieze tikken met de hakhamer wordt er ruimte gecreĆ«erd om de betonnen bovenplaat verder netjes met hamer en bijtel af te breken en zo met beleid naar beneden af te voeren. Hier zit vaak het meeste en het langste werk in. De jongens moeten met verschillende dingen rekening houden, zo mogen er natuurlijk geen grote puinstukken op het dak vallen maar ook puinstukken die het kanaal in gaan, mag uiteraard niet gebeuren. Dit kan gevaarlijke situaties direct of later opleveren binnen of buiten uw huis. Doordat onze jongens over jaren ervaring,  inzicht, en een hoge dosis gezond verstand beschikken, en wij altijd de juiste voorbereidingen treffen, kunnen wij dit in alle gevallen probleemloos coƶrdineren.

Nadat de bovenplaat verwijderd was ging het team als een geoliede machine door de schoorsteen heen. Steentje voor steentje werd de schoorsteen tot onder het dakschot verwijderd en direct in de aanhanger afgevoerd. Het ongebruikte flexibele dubbelwandig kanaal werd gedemonteerd en ook afgevoerd. Het dakschot werd weer netjes aangeheeld. De tengels en panlatten werden op maat gezaagd en daarna geplaatst en vastgenageld. Dezelfde dakpannen hadden we via een van onze grotere dakpanleveranciers weten aan te schaffen. Deze pastten precies en werden netjes en stormvast bevestigd zodat het leek of het dak nooit een schoorsteen gehad heeft.

Onze klant was zeer tevreden over onze werkwijze en gaf aan erg veel vertrouwen te hebben in onze professionaliteit. Wij waarderen dit natuurlijk zeer.

Situatie vooraf

Aan het werk

Eindresultaat

Impressie