Search
Close this search box.

Waar service heel normaal is!

Vervangen Monier Ruiterrol/Ondervorst in Uden

Voor een lekkage aan de nokvorsten gingen de mannen van Dakwerk Nederland aan het werk in het Brabantse plaatsje Uden.

Doordat de oude ondervorst uit kunststof kappen aan beide zeiden van de nokvorsten bestaat, flink verouderd was en vol natuurlijke aanslagen zat, en de mortel van de stormranden zo goed als vergaan was, kon met regen en wind het water door de verouderde kappen in het dakschot lopen. Dit mondde uit op een lekkage aan beide zijdes van het dak.
Dit hadden wij met de vrijblijvende dakinspectie snel gevonden. Nadat we samen met de klant rond de tafel de problemen besproken hadden, kwamen we al snel tot een nette offerte die de klant al snel accepteerde.

Vanwege de lekkage vonden wij het ondanks de drukte noodzaak om de klus snel in te plannen. Daardoor konden wij de week later al starten met de werkzaamheden.

Na het met beleid verwijderen van de nokvorsten werden de verouderde kappen die als ondevorst gelden verwijderd. Dit ging vrij gemakkelijk, ook doordat de jongens van Dakwerk Nederland goed voorbereid en met de juiste materialen en gereedschappen te werk gaan.

De nieuwe Monier ruiterrol (ook wel eens ondervorst genoemd) werd uitgelijnd op de nokbalk en bevestigd op de aanliggende dakpannen. De nokvorsten werden weer netjes stormvast terug geplaatst en bevestigd met rvs nokschroeven.

Als service hebben we nog even de slechte oude reparatie aan het dakraam verbeterd en de goten schoongemaakt. Nadat alles gecontroleerd, weer schoon en netjes was, hebben we onze spullen opgeruimd en het werk aan de klant opgeleverd. De klant was zeer tevreden en heeft ons na een paar flinke regenbuien via de whatsapp laten weten dat de lekkage helemaal verholpen is.

image00001

Situatie vooraf

Aan het werk

Eindresultaat