Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar service heel normaal is!

Schoorsteen slopen \ verwijderen in Vorden

Wij van Dakwerk Nederland mochten weer een schoorsteen slopen en het dak weer aanhelen. Dit omdat de schoorsteen niet meer gebruikt werd en er met regen een kleine lekkage ontstond.

Het was een stukje rijden maar onze dag startte in Vorden, een dorpje vlakbij Zutphen. De jongens begonnen met het zorgen dat de materialen uitgeladen waren en ze goed voorbereid te werk konden gaan.

Nadat alles klaarstond en de juiste voorzorg maatregelen genomen waren, konden de jongens van Dakwerk veilig en verantwoord beginnen met het losbreken en het verwijderen van de bovenplaat van de schoorsteen. Doordat wij delen van de schoorsteen inslijpen en dan pas weghakken minimaliseren wij het risico dat er los puin kan vallen.

Nadat de bovenplaat verwijderd en afgevoerd was, werd de schoorsteen gedeelte voor gedeelte rondom verwijderd. Het puin werd met de lift afgevoerd naar de grond en vanuit daar gelijk in een container gelost. Doordat onze jongens goed voorbereid waren, ging dat allemaal lekker soepel.

Toen de schoorsteen netjes tot onder het dakschot verwijderd was, werd het dak weer netjes dichtgemaakt. Eerst werd het dakschot weer aangeheeld. De tengels en panlatten werden beneden op maat gezaagd en ook weer netjes aangeheeld. En met de dakpannen die de klant nog had liggen, werd het dak weer netjes dicht gelegd.

Nadat het dak en de goten geveegd en schoongemaakt waren, leek het net of er nooit een schoorsteen gestaan had. Wij zijn erg trots op ons werk en zijn erg blij met het resultaat. De klant was natuurlijk ook weer zeer tevreden en was erg te spreken over onze samenwerking en het behaalde resultaat.

F2F1AE4A-F498-4D38-A956-FEAA470099B3

Situatie vooraf

Aan het werk

Eindresultaat

Impressie