Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar service heel normaal is!

Nieuwbouw renovatie bitumen dakbedekking in Berkel-Enschot

Wij van Dakwerk Nederland mochten dit keer in Berkel-Enschot het geheel verzorgen van de dakbedekking op een net gebouwde luxe overkapping in de tuin. We begonnen onze ochtend met het losschroeven van de latjes om het zeil (wat de timmerman over het dak gespannen had) er af te halen. Nadat we dit gedaan hadden, hebben we de afvoer/uitloop in de balk gezaagd, die als dakrand dient en de bitumineuze onderlaag geplaatst op de dakranden en boven op de isolatie. Deze wordt met drukverdeelplaatjes en speciale schroeven heel precies geplaatst zodat er geen vouwen of bulten kunnen ontstaan.

Nadat dit erop zit, zal als eerste de benodigde voorbereidingen getroffen worden zodat er veilig en netjes gebrand kan worden. De afvoer/uitloop word ingebrand. Dit doen wij o.a. voor de juiste afwatering. De banen en de daklijsten zijn daarna aan de beurt. De daklijst is voor de klant speciaal afgestemd op kleur en een ovale vorm die precies aansluit op de rest van de lijsten om en aan zijn huis. Nadat de trim geplaatst is en tijdens dat de banen ingebrand worden, gaat een van de mannen alvast de kantstroken inmeten en op maat snijden. Dit wordt heel precies gedaan voor een nette afwerking. De trim word geprimerd en voorbewerkt, dit is voor een optimale hechting van de bitumen kantstroken op de trim. De banen zitten erin en de voorbereidingen zijn getroffen.

Nu wordt het dak als het ware waterdicht gebrand. De op maat gesneden kantstroken worden in de daktrim gebrand en overlagen de vloer met minimaal 10 cm. Nadat alle kantstroken gebrand zijn, werd alles gecontroleerd en pas toen we echt tevreden waren, werd er opgeruimd en alle afval werd meegenomen en afgevoerd. De klant was erg blij met ons harde en nette werk dat hij ons beloofde om overal een goed woordje voor ons te doen, en kon niet wachten om zijn nieuwe overkapping in de tuin in gebruik te nemen.

nieuwbouw renovatie bitumen-dakbedekking 3

Situatie vooraf

Aan het werk

Eindresultaat