Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar service heel normaal is!

Vernieuwen bitumen dakbedekking Raamsdonksveer

Voor weer een hele mooie klus mochten wij dakdekkers van Dakwerk Nederland dit keer naar Raamsdonksveer.

Hier begonnen wij met het uithakken en slijpen van de oude losse en brosse voegen van de schoorsteen. Na het spoelen van de uitgeslepen voegen hebben we deze even gelaten om droog te worden.

Intussen zijn wij begonnen met het schoon borstelen en demonteren van de nokvorsten, dit ging lekker vlot. Toen de nok eraf lag werd de oude ruitenrol (ondervorst) verwijderd, en de aanliggende pannen schoongeborsteld voor een geschikte verkleving van de ruitenrol op die pannen. Wij plaatsten met zorg een nieuwe monier ruitenrol over de nokbalk. en schroefde de nokvorsten weer netjes vast met de daarvoor bedoelde nokschroeven. Dit is met zorg en kwaliteit uitgevoerd.

Ondertussen was een van de jongens al begonnen aan het voorbereidend werk voor het vernieuwen van de dakbedekking van de dakkapel waardoor de trim en afvoer al vernieuwd waren en de oude dakbedekking schoon, zodat er meteen begonnen kon worden met branden van de bitumen. Wat ook weer een grondig gebrand dak is wat tientallen jaren mee zal gaan.

De schoorsteen werd verder afgemaakt, het ontbrekende bakstenen hoekje werd door ons terug gemetseld en de voegen opnieuw ingevoegd. Het wat verouderde lood werd als service door ons gecoat wat de levensduur weer ten goede verbetert. Het was een dag hard werken en zweten maar we hebben er weer een zeer tevreden klant uit Raamsdonksveer bij.

image00014

Situatie vooraf

Aan het werk

Eindresultaat

Impressie